VTC Monnickendam heeft langste adem

VTC Monnickendam kwam in de wedstrijd tegen Lacom’91 zeer goed uit de startblokken. Aanvallend liep het in die fase erg goed en verdedigend werd bijna niets weggegeven. Wellicht ook tot verbazing van alle supporters liep de ploeg gemakkelijk uit naar een 6-1 voorsprong. Of het nu kwam door het gemak waarmee die voorsprong werd verkregen, feit was dat de ploeg de teugels vooral in aanvallend opzicht wat liet vieren en onnauwkeurig met de kansen omsprong. Daardoor hielp ze Lacom ’91 ongewild weer in de wedstrijd. Want waar VTC Monnickendam de aanvallen niet doeltreffend afrondde deed Lacom’91 dat wel. Van de in het begin opgebouwde voorsprong was bij de rust slechts een klein gaatje (9-7 stand) overgebleven.

In het begin van de 2e helft zette dat beeld zich nog even door waardoor na ca. 15 minuten spelen Lacom ’91 zelfs op 11-11 kon komen. Op dat moment leek het erop dat een nederlaag zich aandiende maar juist op tijd hervond VTC Monnickendam zich en maakte de ploeg de aanvallen weer doeltreffend af.

In deze fase was het Ramon van Dijk die de ploeg een goede impuls gaf door 3 maal achter elkaar te scoren waardoor weer een gaatje in het voordeel van VTC Monnickendam ontstond. Uiteindelijk kon de wedstrijd met een stand van

22-16 worden afgesloten met het besef een naaste belager weer even te hebben afgeschud. Doelpuntenmakers: Johan Langenberg, Johnaton Krind, Johan Verkooijen, Robert Kristel, Frank Heslinga Ramon van Dijk en Leon Lof.

P.C. Loos

Begeleider HS 1 VTC Monnickendam