VTC Monnickendam HS 1 – H.V. Blokker HS 1 38-26

VTC Monnickendam heeft na de 2 gelijke spelen in december er tegen H.V. Blokker geen twijfel over laten bestaan dat het onderlinge verschil in de stand terecht is.

VTC Monnickendam wist snel het initiatief in de wedstrijd te pakken en kwam daardoor op een 3-0 voorsprong. Pas toen wist H.V. Blokker wat terug te doen door 3-1 te scoren. Gedurende de 1ste 20 minuten bleef VTC Monnickendam regelmatig scoren waardoor de ploeg aan de goede kant van de score bleef. Echter H.V. Blokker bleef redelijk in het spoor door ook regelmatig tegen te scoren waardoor VTC Monnickendam niet meer afstand dan 2 à 3 doelpunten verschil wist af te dwingen en de stand op dat moment slechts 12-9 was. Een aantal goed uitgevoerde break-outs en vloeiende aanvallen zorgden er kort daarna voor dat het zo gewenste gaatje wel werd geslagen en de ploeg met een 18-11 de rust inging. In de 2e helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht maar door de in de 1ste helft opgebouwde voorsprong kwam de zege voor de combiploeg niet meer in gevaar. Via 27-17 na ca. 20 minuten spelen in de 2e helft werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een verdiende

38-26 overwinning. Zonder super groots spel een verdiende overwinning met als topscoorders: Gerco Loos (10), Frank Heslinga (8), Robert Kristel (8) en Leon Lof (6). In dit rijtje mogen de 3 doelpunten van A-junior Martin Sitorus niet onvermeld blijven.

P.C. Loos

Begeleider HS 1 VTC Monnickendam