Zondag 29 september waren we in Spierdijk om tegen de plaatselijke dames van st. George te spelen.

In de kantine aangekomen kwamen we er achter dat de tas met shirtjes nog in Amsterdam stond… Dus 2 speelsters gingen terug naar Amsterdam.

 

Het begin van de wedstrijd zouden deze speelsters nooit halen, maar voordat er goed en wel overlegd kon worden waren ze alweer onderweg naar Amsterdam.

 

Gelukkig konden we de shirtjes van st. George lenen en met het slechte weer was het geen straf om de wedstrijd te beginnen in onze trainingsbroeken. De wedstrijd iets later spelen was voor st George geen optie. Na de rommelige voorbereiding begonnen we met Ellen ingooien toen even later bleek dat er geen scheidsrechter aanwezig was.

 

Na 20 minuten wachten, op het moment dat de shirtjes aankwamen, werd de wedstrijd afgelast in verband met het niet hebben van een scheidsrechter. We konden (met de shirtjes) terug naar huis.

 

Woensdag 9 oktober gingen we voor de 2e keer naar Spierdijk, nu met tas en flessen. Het weer was er niet beter op geworden en met frisse tegenzin werd er omgekleed.

 

Ondanks de slechte weersomstandigheden speelden de meiden een hele goede eerste helft tegen de koploper. Tot 5 minuten voor tijd stonden we zelfs 1 punt voor.

Helaas konden we dit niet vasthouden waardoor de ruststand 5 – 4 was (voor st. George).

 

In de 2e helft ging het een stuk minder, waarbij wij vooral vergaten de scoren. Tot 5 minuten voor tijd maar 1 doelpunt maken is zelfs met deze stand echt te weinig. In de laatste 5 minuten lukte het om 2 keer te scoren.

 

Dit leverde uiteindelijk een nederlaag op van 12 – 7.

 

Zondag 13 oktober moesten we spelen in en tegen Graftdijk. Dit is in de omgeving van de Beemster en onderweg werden we gewaarschuwd over overstekende dromedarissen.

De dames van Graftdijk worden getraind door onze oude trainer Ramon van Dijk. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn en was na afloop iedereen het er ook mee eens dat dit de slechte wedstrijd van het seizoen was. Op Ellen na kwam niemand ook maar in de buurt van een voldoende. De stand was dan ook terecht 21 – 9.

 

Vanaf nu kunnen we ons gaan richten op de zaalcompetitie beginnend komende zondag met een oefenwedstrijd tegen VZV 3 thuis in Elzenhagen om 13:00 uur.

 

Jan Teunisse