skip to Main Content
15-03

Met de dames 1 op stap

  • marjoleinaan
Veldhandbal is voor veel verenigingen één van de levensaders van een gezonde vereniging, maar voor de teams een noodzakelijk kwaad. Met mooi weer en veel publiek is het vaak gezellig en een reden om ook als niet-speelster naar het veld te komen. Zeker als er na afloop wat georganiseerd is. Dan kan het nog lang onrustig zijn in de verschillende kantines. “Kou is een emotie, emoties kun je uitschakelen”. Deze uitspraak klopt, maar met regen, wind en kou wordt handbal toch een stuk minder leuk. Bij de dames van Vriendschap zijn er een paar speelsters waarvan hun ‘angstherkenning’ nog niet volledig is ontwikkeld. Deze speelsters namen afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Zeeburg het voortouw. De regen en vooral de gladheid (op het veld en vooral de bal) zorgde voor gebrek aan controle. Gelukkig had de tegenstander daar ook last van. De rust stand was 5 – 3. In de tweede helft begon Zeeburg iets scherper aan de wedstrijd, wat zorgde voor een 5 -5 stand. Bij die stand stonden wij op een geven moment 2 minuten lang met 4 speelsters in het veld. Door knap verdedigend werk kregen wij geen doelpunt tegen.
Via een mooie goal kwamen we nog op 6 – 5, maar helaas maakte Zeeburg er vlak voor tijd 6 – 6 van. Wat zonde was, want de dames hadden de overwinning echt verdiend.
Na het douchen kwamen de speelsters boven in een letterlijke en figuurlijke warme kantine. Nog 2 veldwedstrijden en dan begint de zaalcompetitie.
Back To Top