Iets later dan gepland begon de D2 afgelopen zaterdag (16-11) om 14:35 uur de wedstrijd tegen Westfriezen D2. Westfriezen starten de wedstrijd en tot ieders verbazing weet Gwen binnen no time de bal te veroveren. Met een enorme vaart kruist ze het veld en plaatst ze de bal met precieze naast de doelvrouw. 1-0 na 40 seconden, hoe is het mogelijk! Dit hebben we eerder gezien, een soort deja vu of flashback naar seizoen 2018/2019.

 

Winnen

Sinds september 2018 spelen de meiden samen en hebben op één wedstrijd na alles gewonnen. Leuk? Ja, natuurlijk! Tot afgelopen veldseizoen, de meiden walste over elke tegenstander heen. De tegenstanders hadden vaak geen antwoord op het snelle spel, de breaks en de ijzersterke verdediging. Resultaat na zeven wedstrijden: 149 doelpunten voor en gemiddeld maar 3 tot 4 doelpunten per wedstrijd tegen. Er moest wat veranderen, de meiden vierde de overwinningen niet meer en begonnen te mopperen; het spelletje werd minder leuk.

 

Verandering

In oktober startte het zaalseizoen. Regio Amsterdam werd ingeruild voor West-Friesland, poule 5 werd poule 1 en de tegenstanders werden vrouwen met serieuze heupen in plaats van gespierde spijkertjes van meisjes. De eerste wedstrijd tegen Niedorp D1 werd verloren met 26-10 en ook de tweede wedstrijd tegen D.T.S. ’48 D1 werd een verlies genoteerd. Waren ze teleurgesteld? Jazeker, maar vechtlust en de passie was weer te zien bij de meiden. Na de wedstrijden werd uitgebreid besproken wat er beter kon, nieuwe strategieën werden bekokstoofd en alles werd uit de training gehaald.

 

De wedstrijd

Weer terug naar de wedstrijd. Na een paar prachtige reddingen door de keeper Shué en een schittert doelpunt van Daimy (glijdend de cirkel in), staat het 3-2. Al snel scoort Westfriezen 3-3. Tot nu toe gaat het gelijk op en lijken de meiden behoorlijk aan elkaar gewaagd. Maar dan gaat het snel, Joyah en Bibi zorgen dat Vriendschap uitloopt naar 7-3. Benthe, hoekspeler, kiest heel verassend voor de korte hoek en maakt 8-3. Shué staat ijzersterk te keepen, echter het vierde doelpunt van de Westfriezen was onhoudbaar. Vriendschap laat het er niet bij. Indy, boomlang en linkshandig, plaatst de bal tegen de onderkant van de lat in het doel. Vlak voor rust zorgt Bibi met een mooie schijnbeweging voor 10-4.

 

Tweede helft

De tweede helft begint en de meiden starten goed. Westfriezen komen niet door de verdediging heen. Is ook niet zo gek, Mayra en Fay zijn twee pitbulterriërs die zich vastbijten in de verdediging en niet meer loslaten. Bibi scoort 11-4 en meteen daarop het antwoord van Westfriezen 11-5. Na wat gestuntel van de tegenpartij weet Vriendschap de bal over te nemen en scoren nummer 12 en 13. Het spel gaat verder. Met drie man sterk probeert de tegenstander een aanval van Mayra (pitbulterriër) te stoppen. De scheidsrechter geeft hiervoor een penalty die Gwen in het net achter de keeper legt. Daarna loopt Vriendschap verder uit. De keeper laat de bal van Mayra door haar handen glippen en achter haar in het doel landen. De meiden zijn fel en zitten bovenop de tegenstander en scoren het ene mooie doelpunt na de andere. Net voor de zoemer wordt het 22-8. De eerste overwinning van het veldseizoen is binnen en met rode hoofden en stralende gezichten bedanken ze de tegenpartij, scheidsrechter en het publiek.

 

Gegroeid

Tot dit zaalseizoen konden de meiden met hun snelle spel wedstrijden makkelijk winnen. Tijdens de eerste twee zaalwedstrijden, tegen sterke tweedejaars D-tjes, werkte dat niet meer. Het is mooi om te zien hoe snel ze gegroeid zijn en een ander spel laten zien. Natuurlijk zijn ze nog steeds snel en fel, maar nu wordt de aanval opgebouwd en de bal rondgespeeld en dit samenspel heeft ervoor gezorgd dat deze wedstrijd werd gewonnen. Natuurlijk was dit niet gelukt zonder de staf. Daarom dankjewel trainer Marlou en coaches Joeke en Kim dat jullie je vrije tijd inzetten voor het handbalplezier van de D2!

 

Met vriendelijke groet,

 

Judith Kaspers