Bestuursmededeling

Beste Vriendschappers,

Allereerst hopen we natuurlijk dat het met iedereen goed gaat onder deze omstandigheden!

We willen jullie laten weten dat we een mail ontvangen hebben van het NHV  dat de handbalcompetitie 2019/2020 is beëindigd.

Uiteraard vinden we dit erg jammer voor ons allemaal maar het zat er helaas aan te komen.

Het NHV is er nog niet uit hoe de veldcompetitie na 1 juni moet of gaat verlopen maar zodra hier meer over bekend wordt dan laten we jullie dit weten.

Als vereniging Vriendschap staat het saamhorigheids_ en familie gevoel altijd hoog in het vaandel.

Het liefst zou je iets willen organiseren in onze kantine om juist in deze tijd dit gevoel binnen Vriendschap nog verder te versterken maar dat gaat nou eenmaal niet.

Om nu helemaal niets te doen en het maar zo te laten past niet bij ons dus daarom dagen we alle Vriendschappers uit.

Wat kunnen we buiten het handbal en turnen om nog wel met elkaar doen? Wat is leuk?

En wie heeft er binnen Vriendschap een idee of een tip hoe we dit massaal gaan aanpakken?

Dus kom maar op met jullie ideeën want wij zijn ontzettend benieuwd waar jullie mee gaan komen.

Bespreek het samen met je teamgenoot, je coach, je trainer, je 3e helft vriend of vriendin, je wintersport of klaverjasmaat, of wie dan ook.

Dus Vriendschappers kom maar op….!

Brief NHV

Beste verenigingen,

Gisterenavond heeft het kabinet tijdens een persconferentie nieuwe, strengere maatregelen tot 1 juni 2020 afgekondigd.
Iedereen in Nederland wordt door deze maatregelen ter bestrijding van het corona-virus geraakt, zo ook onze handbalactiviteiten.

Nu duidelijk geworden is dat een herstart van onze handbalcompetities niet meer mogelijk is, heeft het bondsbestuur van het NHV besloten alle competities 2019/2020 met ingang van heden als beëindigd te beschouwen. Dit heeft diverse consequenties voor wat betreft de eindrangschikking en de daarbij behorende promoties en degradaties.

Het spijt ons te moeten mededelen, dat de competitie 2019/2020  geen reglementaire promotie/degradatie kent. Ook daar waar een team al reeds zeker van promotie dacht te zijn of op een plaats stond die mogelijk promotie tot gevolg kon hebben.

Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt. Met name voor alle teams in de verschillende competities die in de rangschikking bovenaan stonden.

Het bondsbestuur is echter weloverwogen tot dit besluit gekomen. Daar waar promoties zijn, zullen er namelijk ook degradaties plaats moeten vinden. De competitie was in veel gevallen echter nog in een dusdanige beslissende fase, dat zij het niet verantwoord vindt de promotie- / degradatieregeling te handhaven.

In het overzicht hieronder vind je de verdere consequenties voor de verschillende competities en (eind) toernooien.

Wedstrijdsport

1. Huidige stand is eindstand.
    1. Er zijn geen kampioenen.
    2. Er zal op de competitie 2019/2020 geen reglementaire promotie-/degradatieregeling van toepassing zijn.
    3. Promotie/degradatie is wel mogelijk op basis van het Wedstrijdreglement artikel 30 lid 3. https://www.handbal.nl/wp-content/uploads/2019/06/19-06-16-Wedstrijdreglement-NHV.pdf
    4. Een vereniging kan bij het bondsbestuur aangeven met een team vrijwillig te willen promoveren of te degraderen. Het bondsbestuur zal vervolgens kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Verenigingen kunnen dit kenbaar maken via het Digitaal wensen en opmerkingen formulier zaal en veld
    5. Waar er meerdere gegadigden zijn voor één plek, wordt op basis van het principe “huidige stand is eindstand” beoordeeld wie er het meeste recht heeft op promotie of degradatie.
    6. Rechten tot het spelen van Europees handbal zullen worden verdeeld op basis van de eindstand in de reguliere competitie.
    7. Rechten tot directe plaatsing voor de 1/8 finales van de nationale beker in het seizoen 2020/2021 vallen terug naar de eindstand van de reguliere competities.

Breedtesport (Zaal):

1. Huidige stand is eindstand.
    1. Er zijn geen kampioenen.
    2. Voor teams uitkomend in de breedtesport is de mogelijkheid aanwezig om zich voor komend seizoen in te schrijven in de wedstrijdsport.

Breedtesport (Veld- en Beachcompetitie) gaat niet door tot 1 juni:

• Wij zullen de komende periode kijken naar de mogelijkheden om z.s.m. weer te gaan handballen na 1 juni.

De volgende (eind) toernooien gaan niet door of zijn niet doorgegaan:

1. BENE-League Final4 (14/15 maart)
  2. NK C en B Jeugd dames (18/19 april)
  3. Rangorde wedstrijden (18/19 april)
  4. NK Breedtesport C- en B-jeugd meisjes en jongens in Boekel (april/mei)
  5. Landelijke beker competitie (21 mei)
  6. Regionale bekertoernooien
  7. Beach Handball tour 2019-2020 (wedstrijdsport)
    1. Toernooien in juni zullen vooralsnog wel gewoon door kunnen gaan, maar tellen niet mee voor de eindranking. Er zijn per toernooi alleen winnaars/kampioenen.
  1. NK Beach Handball (wedstrijdsport) vooralsnog, in de huidige vorm.