05-02Wij zijn nog op zoek naar een sponsorcommissie. Iets voor jou???

MiniHandbalSchool nieuw en uniek in Amsterdam Tuindorp!

De Poolster, De Krijtmolen, Stadsdeel Noord, sportservice Amsterdam en handbalclub VTC Amsterdam organiseerden al samen een introductieblok op school om kinderen kennis te laten maken met handbal voor de allerjongsten. Misschien heeft uw kind de afgelopen maanden al meegedaan aan het introductieblok minihandbal op school. Bijna alle kinderen waren ontzettend enthousiast en ook de trainers hebben de kinderen met heel veel plezier les gegeven.

Daarom zijn we blij dat we de kinderen uit Amsterdam Tuindorp mogen uitnodigen voor de MiniHandbalSchool.

Wat is minihandbal?

Minihandbal is een voorbereidende vorm voor veel verschillende sporten, maar bij uitstek handbal, waar kinderen uit groep 2 tot en met 5 van de basisschool veelzijdig bewegen en waar ze op een speelse manier kennismaken met het wedstrijdelement van sport. Van naast elkaar spelen, naar samen spelen en uiteindelijk tegen elkaar spelen op een verkleind veld. Sporten is daarnaast goed voor je gezondheid maar het is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om samen elke week te spelen!

Wat is VTC Amsterdam?

De mini handbaltrainingen worden georganiseerd door VTC Amsterdam, het samenwerkingsverband uit Noord die is ontstaan uit Vriendschap en TOB. VTC is een club waar prestaties hand in hand gaan met gezelligheid en daarom worden er naast de trainingen en wedstrijden ook heel veel andere leuke activiteiten voor de leden georganiseerd. De club heeft ook een groeiende jeugdafdeling waar je vanaf 5 jaar in alle leeftijdscategorieën terecht kan.

Jeugdsportfonds

Wilt u weten of uw kind in aanmerking komt voor een bijdrage?

Zit u in een situatie waarin het niet mogelijk is om de contributie voor een sportvereniging en de benodigde sportattributen te betalen voor uw kind(eren)? Wilt u graag uw kind(eren) laten sporten, maar laat de thuissituatie het niet toe? En geeft uw kind aan graag te willen sporten? Het Jeugdsportfonds kan dan de contributie en sportattributen voor u betalen.

Komt uw kind in aanmerking?

Als u in aanmerking komt voor een bijdrage dan is dat in de vorm van contributie die het fonds aan de sportvereniging betaalt zodat uw kind lid kan worden van de vereniging. Daarnaast krijgt u eventueel een waardebon die u in kunt wisselen voor sportattributen bij een winkel in de buurt.

Van u wordt verwacht uw kind te stimuleren bij het sporten en hem of haar naar de lessen/trainingen en/of wedstrijden te laten gaan.
Let wel, het betalen door het Jeugdsportfonds is geen recht, als particuliere organisatie kunnen we dit alleen doen als er genoeg geld beschikbaar is.

Wie kan voor uw kind een aanvraag indienen?

U kunt zelf als ouder/verzorger geen aanvraag indienen.

Dit kan alleen een intermediair voor u doen. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de begeleiding/opvoeding van uw kind. Bijvoorbeeld de leerkracht op school (basis- en/of middelbare school), uw huisarts, maatschappelijk werker, een medewerker jeugdzorg of schuldhulpverlener.

We hopen ook uw kind zo snel mogelijk  te begroeten! Heeft u eerst nog meer vragen? Mail me gerust! Of klik hier voor de facebook pagina.

Namens VTC Amsterdam,

Rolf Schulte